O MENI

Živijo!

Lepo pozdravljeni na moji spletni strani, v kotičku, kjer boste izvedeli nekaj o meni in nekaj več o ročno izdelani keramiki.

MOJA ZGODBA

Sem Anja, prihajam iz Maribora, vendar že nekaj let živim v Ljubljani. Sem me je pripeljal študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, unikatno oblikovanje. Po študiju me je pot vodila do tukaj, ustvarjanja in oblikovanja Clayelej keramike.

Naraven material kot je glina, ima za sabo dolgo pot, zapisano v mnogih letih nalaganja v naravi. Glina je usedlina, sediment, ki že v svoji osnovi gradi zgodbo preteklosti. In iz tega čudovitega materiala lahko ustvarim svojo zgodbo – tukaj in zdaj – z izdelavo uporabnih predmetov, ki ustvarjajo prijetno vzdušje v vašem domu.

Keramiko izdelujem iz kombinacije nekaj različnih glin, prevlečenih s preprosto prozorno ali belo glazuro. Glazura je tista, ki nam daje prijeten občutek ob uporabi in je nujno potrebna, da izdelek postane uporaben. Vsak kos pa ima del brez glazure, kjer lahko začutimo sam material in dodamo pristnost naravnega materiala.

S svojimi izdelki želim pokazati lepoto materiala in poudariti preproste oblike z osnovnimi glazurami. Večina izdelkov je v nevtralnih tonih, le redko posegam po drugih barvnih kombinacijah. Zdi se mi pomembno ohraniti prvinskost gline, pokazati lepoto keramike in ohraniti spomin na njen pretekli zapis.

Proces izdelave keramike je dolgotrajen, sestavljen iz različnih tehnik in faz, predvsem pa me v hitrem ritmu življenja ustavi in pomaga pomiriti. Svoje znanje o tehnikah in fazah predajam na delavnicah, ki se jih lahko udeleži prav vsak.

Vsak kos je ročno izdelan, kar pomeni, da tudi med enakimi kosi obstaja majhen prostor za razlike. Vsak kos je unikaten in prav to jih dela tako posebne (vsako odprtje peči je presenečenje, vznemirljivo, kajne?)

Upam, da boste uživali v mojih keramičnih izdelkih.

Če imate kakršna koli vprašanja, mi pišite na info@clayelej.com