Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Spletna stran in trgovina Clayelej.com je namenjena predstavitvi izdelkov in storitev, ter prodaji ročno izdelane keramike. Splošne pogoje poslovanja spletne strani določa Anja Leskovar s.p.  Spletna trgovina posluje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP). Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno trgovino oziroma je kupec v spletni trgovini clayelej.com. Prejeto elektronsko sporočilo o statusu naročila velja za pogodbo o nakupu in je uporabnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Cene Izdelkov in storitev

Cene izdelkov in storitev veljajo v trenutku oddaje naročila. Cene nimajo v naprej določene veljavnosti, spreminjajo se v primeru akcij in ostalih posebnih ponudb. Vse cene so v evrih in ne vključujejo DDV na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost – Anja Leskovar s.p. ni DDV zavezanec. Cena ne vključuje dostave, razen v primerih posebnih ponudb.

Nakupovanje v spletni trgovini

Vsak izdelek v spletni trgovini clayelej.com ima svoje ime, opis, težo, dimenzije ter ceno. S klikom na gumb »DODAJ V KOŠARICO« se izbrana količina izdelkov doda v spletno košarico. Kupec lahko ureja stanje v košarici tako, da dodaja, odstranjuje ali spreminja količino naročenih izdelkov. Na naslednjo točko postopka se premaknete s klikom na »NAKUP« ali »OGLED KOŠARICE« kjer pregledate izdelke in nato nadaljujete s klikom na »NADALJUJ NA BLAGAJNO«. Sledi vnos vaših podatkov in izbira plačilne metode, kjer imate na voljo neposredno bančno transakcijo in uporabo storitve Stripe, ki vključuje tudi uporabo kreditne kartice. Z klikom na »KUPITE SEDAJ« vaš nakup končate.

Plačevanje

V spletni trgovini clayelej.com sta omogočena dva načina plačevanja:

1.) Bančno nakazilo (UPN nalog). Kupec opravi naročilo, nato se mu izpišejo podatki z računom za nakazilo denarja. Potrditveni e-mail s podatki za nakazilo prejme tudi v svoj e-poštni nabiralnik. Za sklic navedite številko računa. Takoj, ko bo nakazilo na našem računu, izdelke pošljemo na naveden naslov. Če sporočila ne prejmete, preverite mapo Vsiljena pošta.

2.) Plačilo preko plačilnega sistema Stripe

Dostava in dobavni rok

Dostava izdelkov iz spletne trgovine clayelej.com poteka preko Pošte Slovenije.
Stroški pošiljanja na naslove v Sloveniji so odvisni od velikosti naročila. Informativni izračun dostave je naveden med postopkom nakupa pred njegovim zaključkom. Pri nakupu manjših izdelkov (šalčka, okraski) znaša poštnina 2,00€, za ostale izdelke pa 3,00 €. Pri nakupu nad 60,00 € je poštnina brezplačna. Navedeno velja za naslove v Sloveniji.

Reklamacije in stvarne napake

Za vse reklamacije nas lahko pokličete ali nam pošljete e-mail. V primeru kakršnih koli težav z našimi izdelki, napačno dostavljeno pošiljko in v podobnih primerih vam bomo prisluhnili z vso pozornostjo. Potrudili se bomo, da rešimo vaše težave oziroma vam pomagamo z dodatnimi informacijami in napotki.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa k zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. (37. a člen ZVPot). Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake na blagu ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. (37.b člen ZVPot)

Vračila in zamenjave izdelkov

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@clayelej.com

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov. Artikel je potrebno vrniti s priporočeno pošto v originalni embalaži in pakiranju brez odkupnine.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.

V primeru odstopa od pogodbe ponudnik najpozneje v osmih dneh po prejemu vrnjenega izdelka vrne vsa prejeta plačila. Clayelej.com vrne prejeto plačilo potrošniku z nakazilom na potrošnikov tekoči račun, ki ga je navedel v obvestilu o odstopu od pogodbe oziroma na drug dogovorjen način.

Podatki o podjetju

Ime podjetja: Clayelej, Anja Leskovar s.p.

Naslov: Dolnja Počehova 23, 2211 Pesnica pri Mariboru

Davčna številka : SI89604377 (podjetje ni zavezanec za ddv, atipični davčni zavezanec)

Matična številka : 8786941000

E pošta : info@clayelej.com

Telefon : 040506239

TRR: SI56 0205 9120 6438 557, Swift: LJBASI2X, (NLB d.d.)